Καλώς Ήρθατε στο Βιολογικό Αγρόκτημα Κουμούτση

Σχετικά με εμάς

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πήλιο: το βουνό των κενταύρων. Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και η πατρίδα των Κενταύρων. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική πεύκη, πυκνή άγρια βλάστηση και πλήθος αρωματικών φυτών και βοτάνων. Πολλοί αρχαίοι ποιητές και συγγραφείς όπως ο Όμηρος χαρακτηρίζουν το Πήλιο ως «πολυφάρμακον» για την ποικιλία σε θεραπευτικά φυτά που διαθέτει.
Ο πλούτος του βουνού σε βλάστηση από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα συνδυάζεται με τον μύθο του Κενταύρου Χείρωνα, ο οποίος ήταν μυθικό πλάσμα με σώμα μισό ανθρώπινο μισό αλογίσιο. Ο Κένταυρος Χείρων ήταν ο μεγαλύτερος μυθολογικός θεραπευτής της ελληνικής αρχαιότητας και σύμβολο της προαιώνιας σοφίας, αυτής που υπήρχε πριν από το σχηματισμό των θεών. Δίδαξε στον Ασκληπιό (θεό της Ιατρικής που λατρευόταν σε όλο τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα) την ιατρική τέχνη. Ο κένταυρος Χείρων χρησιμοποιούσε πολλά φυτά για τις θεραπείες του και επέλεξε το Πήλιο για να κάνει τη σπηλιά του ακριβώς λόγω της μεγάλης ποικιλομορφίας του σε βλάστηση.
Σε αυτό το μαγικό βουνό, στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Πορταριάς – Χανίων (και συγκεκριμένα στη θέση Παλιά Χάνια), θα συναντήσετε το πρατήριο του βιολογικού αγροκτήματος της οικογένειάς μας, με σήμα κατατεθέν ένα φανταστικό ξύλινο καταρράκτη.
Πρόκειται για έναν εκπληκτικά διακοσμημένο και φιλόξενο χώρο στον οποίο τα μέλη της οικογένειάς μας θα σας μυήσουν στη γευσιγνωσία όλων των προϊόντων του αγροκτήματος όπως έξτρα παρθένου βιολογικού ελαιολάδου ψυχρής έκθλιψης, ελαιών, μηλόξιδου και μελιού. Με παράδοση δεκαετιών στη μελισσοκομία παράγουμε 10 διαφορετικά εξαίσια είδη μελιού όπως ελάτου, πορτοκαλιάς-λεμονιάς, ανθέων, καστανιάς, βανίλιας ελάτου, βελανιδιάς, κουμαριάς, δάσους, θυμαρίσιο κ.α. με υπέροχη γεύση και εκπληκτικό άρωμα.
Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε όλες αυτές τις ποικιλίες μελιού, να μάθετε τα πάντα σχετικά με το μελίσσι, να δείτε παλαιότερα αλλά και σύγχρονα μελισσοκομικά εργαλεία και να προμηθευτείτε βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη, φυσικό κερί μέλισσας, κηρήθρα καθώς επίσης και παραφυάδες.

Αυτο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε

Είναι η αγάπη μας για την φύση

Για ερωτήσεις/παραγγελίες